4 mars 2011

Nu va det längesen..

..Morsan & jag visade en necessär! Så idag väljer vi att visa den här tjusiga lilla saken!
Passar bra när man ska packa litet för kortare turer! Stoppa i det viktigaste sen är det bara att bege sej! Necessären passar också bra i handväskan, i skötväskan eller i träningsväskan!

Liten necessär i brunbeige yttertyg med små rosor i rosa och cerise.


Necessären är fodrad med rosarutigt tyg och har två praktiska innerfack för förvaring.


Vill man ha en liknande necessär som passar t.ex. killen/sambon/maken/frun/vännen. Om man t.ex ska åka på minisemester så publicerade vi en passande necessär tidigare här i bloggen.. Det inlägget kan ni se här!

Morsan & Farsan är lediga och här är hela familjen också lediga, rena sportlovet på oss allihop liksom! Men under veckan som gått har Morsan sytt en hel massa grejer. Det vet jag, för hon har mailat bilder på störtsköna klänningar, set till tjej med namnet på, nya fräscha haklappar, m.m., m.m. De visas i bloggen allteftersom!

Å just det, jag måste dela med mej av ett recept nu igen!
Väldigt enkelt och väldigt gott!

Kyckling i kryddig jordnötssås (2 pers.)


2 st kycklinfileér
smör/olivolja
valfria kryddor (salt, svart/vit peppar m.m.)
1 burk sataysås (jordnötssås, välj en lite kryddigare, t.ex. Santa maria´s)
1- 1,5 dl mjölk
bacon
purjolök
gul lök
cashewnötter
banan

Bryn kycklingfileérna (hela) i smör i stekpannan tills de får fin färg, krydda.
Lägg sedan fileérna i en ugnsfast form och sätt i ugnen på ca 200 grader.
Skiva bacon, hacka lök och purjolök, skiva banan. Bryn allt detta i stekpannan. Blanda sataysåsen med mjölk så den får en lösare konsistens.
Ta ut formen ur ugnen och häll innehållet ur stekpannan över kycklingen i den ugnsfasta formen och häll sedan över satay-och-mjölk-blandningen. Ställ formen i ugnen igen, klart när kycklingen är helt genomstekt. (Ca 15-25 min från när du stoppade kycklingen i ugnen första gången, beroende på fileérnas storlek). Bacon, lök och banan kan bli lite överkokt om du lägger dem i den ugnsfasta formen för tidigt. Det räcker om de ingredienserna och satay-och-mjölk-såsen är med kycklingen i ugnen i ca 10 min! Har du bråttom, kan du steka kycklingen i små bitar i stekpannan så förkortas tiden i ugnen!

Servera med ris och cashewnötter!
Lite flygande jakob-aktigt å väldigt gott!

Ha en fin fredag allihop!
Kram på Er, från Morsan & jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar