31 mars 2011

"Efterlysning"..

Ludvig, 6 veckor gammal!



















Är det nån som vet var den här lille bebben tog vägen? Nyss va han knappt tre äpplen hög å dryga 2 kg lätt å nu är han 7 månader, över 7 kg tung å jollrar å skrattar! Liten blir stor, å det är väl precis så det ska va även om det går alldeles för fort! :)

De här gossiga bebbe-långkallingarna hade han i af stor användning av när han va ny i världen! Mjuk, skön, stretchig byxa som bebben kan växa i! Kan beställas från strl 50, i valfria färger och med personliga detaljer om så önskas!















Randig byxa i grått och vitt med röda sömmar med vikta muddar till att börja med..



















Grå mudd i midja och benslut..



















Byxan med muddarna o-vikta när bebben blir större..
Fram.














































Å bak..



















Morsan & jag!















Under Kategorier i högermarginalen på bloggen finner ni "Minsta bebben", å där finns fler pytte-plagg! :)

Middagen som jag berättade om i går, blev kanongod! Verkligen ett tips för den som har ont om tid och hungriga barn på eftermiddagen!

Lisas variant på köttfärslimpa med rotsaker i ugnsform (4  pers)
500 g nötfärs
2 ägg
1 liten klick flytande margarin/smör
1 gul lök
1/2 röd lök
ca 4 msk senap
ca 3 msk tomatpuré
ca 1/2 dl cremefraiche
1 vitlöksklyfta
Kryddor (svartpeppar, vitpeppar, salt, paprikapulver, oregano, m.m.)

Rör ihop ägg och köttfärs, i med smör, senap, tomatpuré, cremefraiche, finhackad lök, pressad vitlöksklyfta och krydda efter behag. Forma en limpa i en ugnsfast form.

Tvätta och skiva 5 potatisar, 5 morötter och 2 palsternackor i ganska tunna skivor (jag skalade endast palsternackan). Lägg rotsakerna runt köttfärslimpan och ringla över olivolja/smör och krydda med flingsalt och oregano.

Ställ in hela formen i ugnen på 75 grader (detta gäller om du sätter in den på morgonen/förmiddagen) och låt stå i ugnen över dagen. Jag satte in formen klockan 10.00. Vid 15.00 höj graderna till 200 så är den snart klar. Köttfärslimpan är klar när den är genomstekt. Beroende på rotsakernas tjocklek kan man behöva plocka ut dem tidigare eller steka på dem lite extra när köttfärslimpan är färdig.

Häll av skyn som blir i botten på ugnsformen i en kastrull, blanda med lite grädde och krydda efter behag. Blir en god sås till maten! Morsan & farsans hemrörda lingonsylt blir pricken över i!

Enkel å god vardagsmat!
















Ha det fint med era nära och kära!
Kram fån Morsan & jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar