6 juli 2011

Nytt, nytt & nytt!

Morsan & jag  va ju i Göteborg förra veckan och spanade efter tyger och fick ny inspiration inför hösten.. Vi spenderade ganska många timmar i tygbutiker och valde noga.. Eller ja, noga å noga.. Vi försökte i allafall intala oss själva att vi övervägde noga, men i själva verket sprang vi runt och tjoade över vackra tyger å skrek "Den här tar vi en meter av, å den här med.. å DEN! Å den där.. MÅSTE VI BARA HA! Vilka klänningar vi kan sy.. å mössor å byxor.. å tänk gardiner i det DÄÄÄÄR!" Ja, ni fattar..

Här kommer några av de ca 30 tyger som vi köpte in! Inga stora mängder, bara en bit av varje, för vi massproducerar minsann inga grejer vi inte!

Vad sägs om hissgardiner i blått med vita stjärnor? Någon..?













Kanske med matchande randiga kuddar.. Tygerna finns i mörkrött och marinblått också.. Passar även fint som vimplar till barnens rum, barnvagnen eller till stora kuddar på balkongen eller terassen nu på sommaren!













Trikåtyger som passar till mössor, dreglisar, "långkalsongs-byxor" eller muddar på jeans! Kan matchas med vanliga bomullstyger eller jeanstyger, till personliga kläder till barnen!
















Sött så in i bomben är detta retrotyg med äpplen på..


















..å jag har bestämt mej för å sy en liten jeansklänning med detaljer i det här tyget! Kommer bergis bli kanonbra!

Bomullstyger som kan mixas å matchas till helt sagolikt söta små byxor, tunikor eller klänningar..



















Manchester i enfärgat mörkare ljunglila och prickig manchester som passar fint ihop. T.ex. en fin måtsydd klänning eller byxa och tunika som blir perfekt när det är dags att gå till dagisfotografen eller på kalas! :)













Smalrandiga bomullstyger i blått/vitt och rött/vitt som passar kanonbra till klassiska gubbyxor, shorts, klänningar, m.m.























Alla tyger ovan funkar som vimpeltyger! Å så har vi köpt in en hel rad andra tyger, å skåpen är fulla av manchester, jeanstyg och bomullstyger som kan bli till finfina kläder till både pojkar å flickor!

Vi hann även med ett å annat restaurang och cafébesök i Götet! Tapasrestaurangen Manana som vi tipsade om i förra veckan, Café "Franska bageriet" som finns på flera ställen i stan, där de serverar utsökt kaffe och getostmackor som ger abstinens och räksmörgåsar på nybakat franskt lantbröd med handskalade färska räkor.. Vi besökte ett italienskt café vid kajen i Eriksberg som säljer italiensk glass som minsann inte går av för hackor och en picknick i Slottsskogen hann vi också med!! Jag spenderade tisdagskällen ihop med goda vänner då vi grillade och lyssnade på Coldplays konsert på lagomt avstånd! Fina dagar för Morsan & jag helt enkelt.. :)

















Ha det bra, å ta hand om era nära och kära! Det betyder mer än ni tror!
Stor kram från Morsan & jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar