12 januari 2011

Med livet som insats!

Snö, minusgrader, väderomslag, slask å blixthalka! Vädret är ombytligt å det får man helt enkelt acceptera, för det rår vi ju som bekant inte på! :) Men underlaget, d.v.s den extrema halka som vi får dras med just nu, är däremot inte ok!
När Ludvig & jag begav oss ut igår för å möta upp vår "mammagrupp" så kändes det verkligen som att det va med livet som insats. Gångbanorna som det snöat, töat och regnat på och som det sedan frusit till på igen är som isbanor!

Går man på dessa isbanor är risken stor att man ramlar omkull, har man dessutom en barnvagn med sej kan det gå riktigt illa om man tappar taget om vagnen i fallet..

Branta backar, bilar, spårvagnar och fritt rullande barnvagnar.. Hemska hemska tanke!  



















Morsan & jag tycker inte det här går för sej så vi sydde ett säkerhetsband att fästa i vagnen och runt handleden. Dessa säkerhetsband finns som tillbehör till flera vagnar, men inte till den Ludvig har!

Säkerhetsbandet är gjort av starkt nylonband med två öglor på. Man trär bandet runt barnvagnshandtaget och genom den ena öglan och den andra öglan runt handleden!















Enkelt band som gör att man hänger ihop med vagnen även om man råkar ramla på promenaden!



En enkel liten åtgärd som ger en extra försäkring på promenaden! Såklart enkelt att göra själv, men se då till att använda ett band som verkligen håller om ni skulle ramla!

Ha en bra, halkfri dag! Kram från Morsan & jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar