13 mars 2010

Morsan & jag å några av våra visioner..

Morsan & jag har ju en vision om  att alla bebbar, barn och vuxna är unika och att unika kläder och grejer därför är nånting välldans bra! Vi syr ju som bekant inte upp fler än en styck av våra grejer. (Med undantag för vetekuddar, haklappar å lite annat..). Vi vill sticka ut, vi vill göra grejer som är typiska för Morsan&jag, inga kläder eller produkter som ser ut som alla andras.. Ingen massproduktion, inte inspirerat av andra klädmärken, klädkedjor, kataloger eller bloggar..
Bär man kläder från Morsan & jag så ska man känna att man är ensam om sitt fina plagg!!

Våra modeller och mönster är gamla beprövade varianter som Morsan sydde till oss när vi va små och som vi har använt under många år.. Justerade och moderniserade funkar de garanterat lika bra idag som då. För som Morsan säger så har väl inte formen på ungar ändrat sej speciellt mycket från då till nu.. ;)

Vi har lovat oss själva att driva det här företaget tillsammans och "bara göra det vi tycker är kul".
Vi gör det inte för att bli miljonärer (men ja tack, om det skulle bli så!) eller megastorföretagare (inte än i af!).
Vi gör det för att det är roligt att skapa och för att känna vår kreativa ådra och för att vi tror på hantverket. Det som förr va lågstatus blir mer och mer exklusivt.

Måttbeställt, sytt exakt i det tyg du önskar till dej eller din söta unge! Det är ju toppen!

Och utan att vara alltför djärv, så tror jag faktiskt att vi kan kalla oss lite ekologiska eller miljövänliga (eller?), å det är ju på det sättet att vi är närproducerade i Årjäng i Värmland i Sverige.
Sen varifrån och hur långt tyger, trådar, knappar m.m. är transporterat kan vi inte alltid svara på eftersom vi beställer och köper upp det hos en rad olika företag. Men våra produkter är inte producerade, förpackade, omförpackade och skickade kors och tvärs över hela jorden innan de når kunden.
De är producerade här, av oss, under alldeles utomordentliga arbetsförhållanden.

Vidare försöker vi tänka på att lägga stora beställningsordrar fördelat på få tillfällen så att det ska bli färre leveranser och vi försöker även att ta till vara och använda minsta lilla stuvbit. Allt för att dra vårt lilla strå till stacken! Man måste tänka på miljön, det är väldigt viktiga grejsaker!

Det vore roligt att köra en ekologisk serie med ekologiska tyger och se hur intresset är för det. Vi spanar redan runt!

Morsan & jag strävar ju också efter att sy hållbara kläder som kan gå i arv och användas av flera barn och som är såpass tidlösa att de kan plockas fram till nästa generation och användas igen. Det är också en typ av miljötänk!
.........

Jag har firat födelsedag den här veckan och  kära Morsan har broderar ett stort fint L som i Lisa på en vit linnekudde till mej. Den är inte riktigt färdig, men kommer bli jättefin så småningom!
Broderi på min födelsedagspresent!













Så hoppas vi att ni får en jättebra dag och att solen lyser på era ansikten (man blir gladare då!).
Många kramar från Morsan & jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar