29 december 2009

Varmkorv!

Tisdag förmiddag och termometern visar ner mot -18 grader utanför köksfönstret. Solen skiner och snön ligger vit. Det är väldigt vackert vinterväder ute, men ack så kallt! Det gäller att klä sej rejält om man ska ut, å det gäller ju speciellt för små barn som ligger eller sitter stilla i vagn eller pulka.

Jag har ju nämnt tidigare att Morsan & jag har sytt smalare vetepåsar som passar perfekt i åkpåsen eller under filten. Lite sådär småfyndigt kallar vi dem för "varmkorvar".

En varmkorv är ungefär 60 cm lång och 9 cm bred och värms i en till två minuter i mikrovågsugnen tillsammans med ett glas vatten. Vattenångan förhindrar att vetekornen torkas ut.  

Varmkorven  håller sej varm i upp till någon timme, beroende på hur kallt det är ute och hur tjock åkpåsen/filten är då förstås..

Vi har massa fina linnetyger så varmkorvarna och ett tillhörande tvättbart fodral kan sys upp i färger efter önskemål.. Önskar du en annan storlek kan Morsan & jag fixa det med. Varmkorven är sydd med fack så att vetekornen blir jämnt fördelade.

Varmkorv 60 x 9 cm


















Tillhörande tvättbart fodral..


















Morsan & jag hälsar: Köp en varmkorv å håll er varma i kylan! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar